Skip to main content

Een elektrische 
fiets leasen

Een elektrische 
fiets leasen

Ontdek de voordelen van Fietsen Leasing: een slimme keuze!

Fietsen leasen is een populair alternatief voor het kopen van een fiets. Met een fietslease krijgt de gebruiker toegang tot een fiets voor een bepaalde periode, waarmee verschillende voordelen gepaard gaan. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van fiets leasen bespreken, waaronder de kosten, voordelen en nadelen.

Wat zijn de voordelen van fietsen leasen?

Het leasen van een fiets heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het leasen van een fiets:

 • Kostenbesparing

  In plaats van een fiets te kopen, betaal je maandelijks een vast bedrag voor het leasen van de fiets. Dit kan voordeliger zijn dan het direct aanschaffen van een fiets, vooral als je een hoogwaardige fiets wilt die anders duur zou zijn.

 • Onderhoud en reparaties inbegrepen

  Bij veel fietsleaseprogramma's zijn de kosten voor onderhoud en reparaties inbegrepen in het leasecontract. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor het onderhouden van de fiets of het repareren van eventuele schade. Dit kan helpen om de totale kosten van het bezitten van een fiets te verlagen.

 • Upgrademogelijkheden

  Sommige fietsleaseprogramma's bieden de mogelijkheid om je fiets na verloop van tijd te upgraden naar een nieuwer model. Dit stelt je in staat om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de fietsindustrie en te genieten van de nieuwste technologieën en functies.

 • Milieuvriendelijkheid

  Fietsen is een milieuvriendelijk vervoermiddel, en door een fiets te leasen en te gebruiken in plaats van een auto, draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot en verminderde luchtvervuiling.

Belangrijk: het leasecontract

De specifieke voordelen van fietsleasing kunnen variëren, afhankelijk van het leaseprogramma en de voorwaarden die worden aangeboden door de betreffende aanbieder.

Het is altijd verstandig om de details van het leasecontract zorgvuldig door te nemen voordat je een beslissing neemt.

Wat zijn de kosten van
fietsen leasen?

De kosten van het leasen van een fiets kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type fiets, de leaseperiode en de specifieke voorwaarden van het leaseprogramma.

Hier zijn enkele veelvoorkomende kostenposten die je kunt tegenkomen bij het leasen van een fiets:

Maandelijkse leasekosten

Dit is het bedrag dat je maandelijks betaalt om de fiets te leasen. Het bedrag kan afhankelijk zijn van het type fiets en de waarde ervan, evenals de duur van het leasecontract. Over het algemeen geldt dat duurdere fietsen hogere maandelijkse kosten met zich meebrengen.

Onderhoudskosten

Bij sommige leaseprogramma's zijn de kosten voor onderhoud en reparaties inbegrepen in de maandelijkse leasekosten. In andere gevallen kunnen deze kosten apart worden berekend. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van het leasecontract controleert om te zien of onderhoudskosten zijn inbegrepen.

Verzekering

Het kan zijn dat je een fietsverzekering moet afsluiten als onderdeel van het leasecontract. De kosten van de verzekering kunnen variëren op basis van factoren zoals de waarde van de fiets, het type dekking en je eigen risico.

Extra accessoires

Als je speciale accessoires wilt toevoegen aan je fiets, zoals een kinderzitje, een fietstas of een fietscomputer, kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn. Sommige leaseprogramma's bieden de mogelijkheid om deze accessoires toe te voegen tegen een extra vergoeding.

Mobiliteitskrediet via de bank

De meeste banken bieden tegenwoordig ook zeer interessante financiële oplossingen in de vorm van een mobiliteitskrediet. Hierdoor kan u de kost van de aankoop van een fiets op een makkelijke manier spreiden.

Ga langs bij uw bank en vraag naar de mogelijkheden.

Hoe werkt een fiets leasen 
in België?

 • Fietsleasing via de werkgever

  De bedrijfsfiets
  1. Veel werkgevers bieden fietsleasing aan als onderdeel van het salarispakket, waarbij je een fiets kunt leasen via je werkgever.
  2. De werkgever sluit een leasingcontract af met een leasingmaatschappij en stelt de fiets ter beschikking aan de werknemer.
  3. De kosten voor de lease worden maandelijks ingehouden van het brutosalaris van de werknemer, wat fiscale voordelen met zich kan meebrengen, zoals een belastingvrije vergoeding en/of een vermindering van de bedrijfsvoorheffing.
 • Fietsleasing voor zelfstandigen

  BTW nummer houders
  1. De lease formule voor zelfstandigen en BTW nummer houders is meer een individuele leaseformule.
  2. Er wordt door de leaseaanbieder geval per geval een passende formule berekend en aangeboden.
  3. Kom gerust langs in onze winkel voor meer info. Wij zetten u met plezier mee op weg.

Bij Fietsen De Nutte werken we met vier leasingmaatschappijen: B2Bike, Lease-a-bike, Cyclis Bike Lease en O2O.

De beste elektrische fiets voor jou?
We helpen je Kiezen
Maak een testrit
Officiële verdeler
 • Stromer, Klever, Flyer, Norta, Gazelle, E-Bike Manufactur (EBM), Frappé

Certified
 • Bosch, Enviolo, Stromer, Klever en Fit/Panasonic

Fietsen De Nutte
 • Gelieve voor fietsherstellingen steeds een afspraak te maken.

 • Ceulemansstraat 23, 2627 Schelle

Logo Fietsen De Nutte